Personal branding: Kapper Tim

Personal Branding van je onderneming is hot. Je bent tenslotte je bedrijf en daar horen passende foto’s bij. Zakelijke foto’s met een persoonlijke tintje. Zakelijke portretten die precies uitstralen wie jij bent en waar je voor staat. Geen enkele onderneming is hetzelfde en daarom denk ik graag met je mee. Zo mocht ik laatst een sfeer reportage maken voor van mijn kapper Tim uit Tilburg.

Tim en ik kennen elkaar al jaren, dus er waren niet veel woorden nodig om precies aan te voelen wat hij voor ogen had. Hij wilde een reportage van hem aan het werk. Het wassen, knippen en verzorgen van het haar en het aanbrengen van de make-up. Daarnaast wilde hij een mooie sfeer portretten van de modellen die vooral qua styling en type modellen zijn merk en stijl uitstraalde.

Voor Tim is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in de salon, maar waar het juiste advies en professionaliteit voorop staat. Tim is een vakman en weet precies wat hij wilt. Door middel van een oproep op facebook had hij twee mooie, maar totaal verschillende dames geregeld. De blonde, goedlachse Flo en de donkere meer melancholische Nena. Het was voor mij een waar genoegen om met hen samen te werken en de klik was er dan ook gelijk.

We hadden de shoot opgedeeld in twee dagen. En op de dag dat we met Flo gingen werken, was het mistig en had het gesneeuwd. Voor het gevoel wat we wilde neerzetten kwam dit als een cadeautje voor de fotograaf. Dit zorgde ook voor een mooi contrast met de meer open en luchtige persoonlijkheid van Flo.

Op de dag van de shoot van Nena scheen er een heel mooi winterzonnetje en alsof het zo had moeten zijn. Dit paste weer uitstekend bij het beeld wat we voor Nena in gedachte hadden.

Het meedenken over de juiste beeldtaal voor je bedrijf vind ik een van de leukste dingen aan mijn vak. Het is lang niet altijd zo dat mensen, net als Tim, al precies weten wat ze willen. Door goed naar je te luisteren. Je persoonlijke verhaal, je drijfveer en waar je jouw zakelijke foto’s voor zou willen inzetten, komen we vanzelf tot mooie ideeën.

Ben je een (startende) ondernemer en loop je vast in hoe jezelf naar buiten wilt dragen? Wil je meer dan een standaard LinkidIn studio portret? Neem dan gerust contact met mij op, ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.

//
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?