Uit de kleren…Boudoir

 
Het is inmiddels bekend dat ik ontzettend hou van glamourshoots, het in scene zetten van een shoot en graag samenwerk met visagistes. Iemand echt even model laten voelen voor een dag. Daarom dat ik samen met visagist Kim Laanbroek een keer in de zoveel tijd een special organiseer. Voor Valentijnsdag was het tijd voor een boudoirshoot. Ik had dit nooit eerder gedaan, dat zal ik bekennen. Het leek mij daarom heel leuk om dit aan mijn repertoire toe te voegen

Een boudoir was vroeger het kamertje van de jonkvrouwen waar zij zich opfriste en klaarmaakte voor de dag. Deze ruimte mocht alleen betreden worden door de dames en was strikt verboden voor het mannelijk publiek. Mede door dit verbod, kreeg het boudoir een geheimzinnige en erotische betekenis. Een boudoirshoot is een licht erotische foto waarin de vrouw en haar schoonheid centraal staat en wat spreekt tot de verbeelding.

Het was een hele leuke, gezellige middag geworden waarin we drie shoots hebben kunnen doen. Dat lijkt misschien niet veel. Het maken van een intieme shoot vergt iets meer tijd dan een reguliere glamourshoot.

Het is niet niks om in je mooiste lingerie ineens te poseren voor de camera. Je neemt poses aan die je niet doet als je gewoon thuis aan het omkleden bent. Daarnaast ben je nog meer bewust van alle onzekerheden over je lijf. Je treed enorm uit je comfort zone en in sommige gevallen geef je jezelf letterlijk bloot. Ik kan daarom ook niks meer dan respect uitbrengen voor de dames die hebben deelgenomen aan deze shoot. Ze waren allemaal prachtig, precies zoals ze zijn.

Voor mij was de nobele taak weggelegd om ook in zo’n, niets verhullende, situatie de dames op hun gemak te laten voelen en te zorgen voor een ongedwongen, luchtige sfeer. Natuurlijk is dat in het begin een beetje ongemakkelijk, het was voor mij ook de eerste keer.

Ik denk dat het tijdens zulke shoots in mijn voordeel werkt dat ik een vrouw ben. Dat merk ik ook vaak bij bruidsreportages, wanneer ik aanwezig ben bij het aankleden van de bruid. Je wordt al snel onderdeel van de meiden onderling. Tijdens deze shoot hielp Kim, de visagist ook mee en verzorgde het muziekje waar de dames zich het meest prettig bij voelde. Uiteindelijk ben je dan toch gewoon vrouwen onder elkaar en is het ongemak snel verdwenen.


 De volgende specials staan in het teken van Koningsdag. Je kan een staatsieportret laten maken op 8 april. En voor Moederdag hebben we ook een bijzondere shoot op de planning staan. Deze zal plaatsvinden op 29 april. Je kan dit op de voet volgen via de social media kanalen zoals facebook en je inschrijven voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?