Family Summer Special – Familieportret in de Loonse & Drunense Duinen

Ik krijg best vaak te horen van mensen dat ze het zo leuk zouden vinden om ook eens met het gezin op de foto te gaan. Vervolgens zie ik daar weinig van gebeuren. En dat is ook niet erg, het is de drukte van het leven die de overhand neemt. Beide een baan, zorgen voor de kinderen, het huis, onderhoud van je sociale leven. En dan willen dit soort dingen, die stiekem eigenlijk heel waardevol zijn, er weleens bij inschieten.

Daarom dat ik het heft in eigen handen had genomen en een dag had georganiseerd waarbij er meerdere gezinnen op 1 dag op de foto konden. Op deze manier stond die datum dus al geprikt en kon ik tegen een gereduceerde prijs de familieportretten aanbieden. Gewoon in de buurt, op een van de mooiste plekken die Noord Brabant te bieden heeft. De Loonse en Drunense duinen.

De gezinnen die zich hadden aangemeld waren toevallig twee families die ik eerder op de foto had gezet. Dat maakte het voor mij extra bijzonder, want dat betekent dat ik voor hen goed werk heb geleverd. En dat ik steeds betrokken blijf bij hun gezin. Dat geeft het geheel een persoonlijker tintje, en dat is waar ik van hou.

Ik trapte de ochtend af met Wouter & Esther en hun kleine tweeling. In 2016 heb ik hun bruiloft gefotografeerd in Kasteel Wijenburg in Echteld. Dat was een prachtige dag en we hadden met zijn allen een hele fijne klik. Ik vond het daarom extra leuk om hun nu weer tegen te komen, maar dan met gezinsuitbreiding. Na een koffietje en een mooie open gesprek over hun laatste anderhalf jaar op het terras bij Bosch en Duin, wist ik, deze mensen verdienen een mooi en waardevol document. Zoals altijd komen familieportretten bij mij altijd spelenderwijs tot stand. Ik hou niet van geposeer en dat zal ik ook nooit van iemand vragen. Het gaat mij om het vangen van de connectie en in dit geval de liefde in het kersverse gezin.

Deze leuke dag sloot ik af met een lieve en rustige familie die ik ook in 2016 al eens met de kinderen op de foto had gezet. Toevallig ook in de Loonse & Drunense duinen, maar dan ter hoogte van de Rustende Jager. Ze vonden dat het weer eens tijd werd, want de kinderen groeide zo snel. Het liefst zouden ze dit een keer in de twee jaar willen doen, om zo steeds een mooi document te hebben van hun opgroeien. Deze kinderen waren lekker aan het ravotten in het bos, bomen klimmen, elkaar voor de gek houden, rennen. Ik word daar altijd heel blij van, want ik was vroeger ook zo. En met mijn camera erbij, kan ik stiekem weer even met hen meespelen.

Deze eerste editie van de Family Special, gezinsportretten op locatie, was een succes. En zeker voor herhaling vatbaar. Er staat een herfsteditie in de herfstvakantie op de planning, dus houdt mijn social media kanalen in de gaten.

 

Wat? Familieportret
Waar? Loonse en Drunense Duinen
Locatie? Bosch & Duin, Udenhout

//
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?