De Vintage Glamour Vamp

Afgelopen december organiseerde ik samen met mijn visagiste Kim Laanbroek een dag die geheel in het teken stond van de Vintage Glamour shoots. Via een event op Facebook konden geïnteresseerden zich aanmelden om tegen een zeer scherpe prijs, in vintage stijl op de foto te gaan.
Het was onze eerste keer dat we een dergelijk event aanmaakte en het was daarom ook niet zo verrassend dat er nog niet zo veel op werd gereageerd. Dat is niet erg. We dit vaker doen en een balletje moet gaan rollen.

Via Kim kwam er een inschrijving binnen en zo hadden we toch een aanmelding op ons evenement. En deze persoon was niet zo maar een willekeurig persoon, maar een man die graag als vrouw door het leven ging. Voor mij was dit de eerste keer om zo’n bijzondere shoot te mogen doen en ik hou er van als mensen open een eerlijk durven te zijn over wie ze zijn en wat hun leven is.

Zo ook bij Francis, een openhartig persoon met een mooie, charismatische uitstraling. Het was prachtig om te zien hoe hij in een zij veranderde naarmate de make-up laagje voor laagje werd aangebracht door de visagiste. Zijn ogen sprankelde toen hij zag, hoe hij weer een zij was geworden.

Het werken met visagistes geeft zo veel meer diepgang aan mijn vak als fotograaf. Het geeft je de mogelijkheid om iemand echt te laten zijn wij hij of zij wil zijn. Om iemand te laten stralen en uit zijn of haar schulp te laten kruipen. Er is tijdens het opbrengen van de make-up ook ruimte en rust om mooie gesprekken aan te gaan en het ijs te breken. Je went gelijkmatig aan elkaar en dat zie je terug in de foto.

 

Ik wil meer van dit soort shoots doen en daarom hebben we op 4 februari weer een nieuw evenement gepland tegen een zeer scherpe prijs. Speciaal voor Valentijn leek het ons leuk om een Boudoir shoot te organiseren.

Een boudoir was vroeger de kamer waar vrouwen zich omkleedden en opmaakten en verboden terrein voor de man. Het heeft daardoor een erotische lading gekregen, maar boudoirfoto’s zijn geen naakten, niet plat of ordinair. Bij boudoir speelt vrouwelijkheid, de vrouwelijke vorm en het spreken tot de verbeelding een grote rol.

Vanwege het delicate van deze shoot is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We willen graag dat je je fijn voelt en we gaan geen dingen doen die je niet wilt of leuk vindt. Alles gebeurd in samenspraak. Er zijn op dit moment nog twee plekken beschikbaar van de vier. Meer informatie kan je vinden op het event op Facebook.

 

//
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?