Day in a Life: Strand in Zeeland

Het maken van een Day in a Life fotoreportage vind ik altijd zo bijzonder. Het meedraaien in een gezin en alle bijzondere en typische momenten vastleggen. Het voelt fijn om onderdeel te zijn van zulke intieme familiemomenten. Afgelopen augustus mocht ik er weer op uit om een Day in a Life te doen. En deze was extra speciaal, het was die van mijn neef en zijn gezin, die ik al ruim tien jaar niet had gezien.

Ze hebben een huisje aan de kust in Zeeland, en met deze overweldigend mooie zomer hoefde ze helemaal niet ver om de zon op te zoeken. De zomer stond in het teken van naar het strand gaan, vliegeren, skim boarden en gewoon lekker genieten van elkaar als gezin. Op deze dag was het strand in Zeeland mijn kantoor en mocht ik deze leukerds op de foto zetten.

Het voelde gelijk vertrouwd om elkaar na zo lang weer eens te zien. We kletsen bij, dronken lekker cappuccino’s in de strandtent en we speelde spelletjes. Het werd zelfs nog even spannend, toen mijn achterneefje, Quinn, gestoken werd door een wesp. Maar een grote theedoek met ijsklontjes deed gelukkig wonderen.

Buiten speelde we frisbee en dat valt nog niet mee aan het strand. Want dat ding vliegt door de wind nooit de kant op waar je hem naartoe gooit. Voor mij was het ook een sport om die actie goed in beeld te vangen. Daarna was het tijd voor wat verkoeling. Samen spelen in het water met het skimboard en het doen van de handstand en radslag.

Het was fijn om spelenderwijs deze fotoreportage te maken en via deze weg mijn neef weer te zien. Voor mij zijn de Day in a Life reportages altijd de krentjes uit de pap. Omdat het hier niet gaat om perfect op foto willen staan, om vluchtigheid. Het gaat hier in zijn wie je bent en het maken van herinneringen.

 

//
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?