Les van een idool

Als ondernemer moet je jezelf blijven ontwikkelen, anders blijf je stilstaan en ga je achteruit. Maar ik wil graag vooruit en ik stel mijzelf ieder jaar weer nieuwe doelen.

Een van die doelen is mijzelf blijven uitdagen en ontwikkelen in de bruidsfotografie. Naast dat dit een super leuke tak van mijn bedrijf is, is het ook een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Daar zal ik nooit doekjes om winden. Ik hou van een eerlijke en open bedrijfsvoering.

Mijn trouwreportages zijn onderscheidend omdat ik graag dicht bij de mensen ben, ik wil er met mijn neus bovenop zitten zonder in de weg te staan. Ik heb inmiddels een aantal grote voorbeelden binnen deze branche die trouwfotografie naar een heel hoog niveau weten te tillen. Van deze mensen wil ik graag meer weten en leren. Een van deze mensen is Isabelle Hattink van FotoBelle in Rotterdam. Haar journalistieke benadering is echt prachtig en je krijgt daarmee de echte mensen te zien. Geen poeha, maar puurheid

Als ondernemer in de fotografie zit je vaak een beetje op je eigen eilandje. Natuurlijk heb je door alle ervaringen zelf een hoop do’s & don’ts geleerd, maar veelal heb je dat wiel zelf moeten uitvinden. Om toch te weten welk pad ik aan het bewandelen ben, waar bijgeschaafd en bijgeleerd kan worden besloot ik om deel te nemen aan een seminar over bruidsfotografie. Gegeven door niemand minder dan Isabelle Hattink & Ashvin Ghisyawan.

Het was een hele fijne en rijke ervaring. Met eigenlijk op de eerste plaats de vele overeenkomsten die zij en ik hanteren in onze fotografie en het runnen van onze onderneming. Van het voeren van het eerste gesprek met onze bruidsparen tot het afwerken en afleveren van de foto’s en alles wat er tussenin zit. Een ware eye-opener dat ik op viel gebieden al op de juiste weg zit.

Natuurlijk kwam er ook veel nieuws voorbij waar ik mijn hersens nog over wil laten kraken. Maar er zitten zeker al een paar handvatten bij die ik wil door gaan voeren in mijn eigen werkwijze. Zoals o.a. het werken met een second shooter. Want twee paar ogen zien er meer dan een en het geeft je daardoor meer creatieve vrijheid waardoor je in staat bent om je fotografie naar een hoger niveau te tillen.

De eerste stappen om met zijn tweeën te gaan werken zijn al gezet en ik ga dit komend bruidsseizoen gebruiken om hier eer een fijne en goede werkwijze in te vinden. Ik zal hier zeker nog een uitgebreid blog aan gaan wijden.

Alle foto’s in dit artikel zijn van Isabelle Hattink www.fotobelle.nl

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Beleef je Portret en Marieke Visuals.

Bedankt voor je aanmelding!